ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

noembri

36 χρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα, το αίμα και οι αγώνες των νεκρών, όχι μόνο δε δικαιώθηκαν, αλλά ο κόσμος που ονειρεύονταν και για τον οποίο αγωνίστηκαν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής, έχει γκρεμιστεί ολοκληρωτικά μέσα από τη μετάλλαξη του εξουσιαστικού συστήματος σε δημοκρατία, μια δημοκρατία που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Τα τανκ έχουν απλά αντικατασταθεί από πάνοπλους ρόμποκοπ σε πλατείες και γειτονιές και τα βασανιστήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ γίνονται πλέον καθ’ όλα νόμιμα στα Α.Τ. της ΕΛΑΣ. Η κρατική καταπίεση όμως έχει βρει και νέες μεθόδους καταστολής. Σπουδαίος σύμμαχος σε αυτή την τακτική, είναι τα ΜΜΕ που με πρόσχημα την ασφάλεια(του καθεστώτος φυσικά) και την «εύρυθμη λειτουργία» του συστήματος, κατασυκοφαντούν συστηματικά κάθε εξεγερσιακή φωνή και πρακτική των καταπιεζομένων. Το πρόσφατο παράδειγμα της απεργίας των λιμενεργατών που χτυπήθηκε ανελέητα από όλα –ανεξαιρέτως- τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας εφοπλιστικών ομίλων, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Σπουδαίος σύμμαχος επίσης, ίδιος κι απαράλλαχτος εδώ και δεκαετίες, είναι η στάση των υπερασπιστών της νομιμότητας, δεξιών κι αριστερών. Στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να συνταχθούν με την πλευρά του κράτους και να γαντζωθούν στην εξουσία, το μόνο που έχουν να αντιτείνουν σε όσους εξεγείρονται και αγωνίζονται για την κοινωνική επανάσταση, είναι η ίδια κουβέντα όπως και τότε: προβοκάτορες! Προβοκάτσια η εξέγερση του πολυτεχνείου, προβοκάτσια η εξέγερση του Δεκέμβρη, προβοκάτορες οι εξεγερμένοι απανταχού της γης!

Η δικτατορία των συνταγματαρχών μετατράπηκε σε δημοκρατία των σοσιαλιστών για τον απλούστατο λόγο ότι η τελευταία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων ακόμα καλύτερα κι από το προηγούμενο δικτατορικό καθεστώς

Η ψευδεπίγραφη ελευθερία λόγου και σκέψης, μοιάζει με θέατρο σκιών μπροστά σε τεχνάσματα τύπου οικονομικής κρίσης για μεγαλύτερα κέρδη των καπιταλιστών και την ασύδοτη εκμετάλλευση των φτωχών από τους πλούσιους. Η πρόσφατη αλλαγή της κυβέρνησης και η επάνοδος των σοσιαληστών στην εξουσία με σκοπό τη δήθεν διαχείριση της οικονομικής κρίσης δε θα έχει μεγάλη τύχη, δεδομένης της γνωστής απληστίας των εφοπλιστών, βιομηχάνων και λοιπών καθαρμάτων. Πάνω απ’ όλα όμως θα αποτύχει στο βασικό της σκοπό: Να κατευνάσει την κοινωνική οργή, που διογκώνεται συνεχώς και είναι ένα βήμα πριν την οριστική έκρηξη. Την οργή των ανθρώπων που όχι μόνο έχουν αηδιάσει από την κρατική εξουσία αλλά έχουν συνειδητοποιήσει την πλήρη αχρηστία της και είναι έτοιμοι να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους.

Χουντική, βασιλική ή δημοκρατική, η εξουσία είχε και έχει το ίδιο πάντα πρόσωπο με διαφορετικό κάθε φορά προσωπείο και δε θα σταματήσουμε να την πολεμάμε μέχρι να την καταστρέψουμε ολοκληρωτικά!

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


Σύντροφοι από την ανοιχτή συνέλευση αναρχικών για ενιαίο πολυμορφικό κίνημα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *